AKCIÓK:
REFERENCIÁK:
MOST KÉSZÜL:
LINKAJÁNLÁSI FELTÉTELEK:
Néhány lap.hu oldalunk linkaján- lási feltételét tudják megtekinteni:
LINKAJÁNLÁS FELTÉTELEI >

Itt találhatók az internetes érté- kesítéssel (is) foglalkozó cégek számára összeállított tudnivalók:
WEBÁRUHÁZI FELTÉTELEK >

KOVÁCSOLTVAS és KOVÁCSOLTVAS-ELEMEK lap linkajánlási feltételei:

A KOVÁCSOLTVAS és a KOVÁCSOLTVAS-ELEMEK lapokon a felvétel témánként szétosztott.

Kérem olvassa el a honlapok felvételével kapcsolatos tudnivalókat mielőtt elküldi ajánlását
(ez a weboldal a kovácsoltvas és a kovácsoltvas-elemek lapra történő linkajánlás során, és a lapokról is elérhető)!

A kovácsoltvas témában érintett weboldalak aszerint vannak szétosztva a két lap között, hogy melyikre illenek jobban, ill. a felvételnél más lapokkal való átfedés mértékét is figyelembe kell venni!


A kovácsoltvas és kovácsoltvas-elemek lap között az átfedés még nagyobb mértékben korlátozott! A két lap felépítése, tartalma alapján, és az átfedések elkerülése végett a cégek több, mint 90%-nak csak az EGYIK lapon van lehetősége szerepelni - relevancia szerint! Továbbá mindkét lapra vonatkozik, hogy minden cég/vállalkozás számára egy kategóriában, és egy weboldallal van lehetőség szerepelni a linkek között.

Az ajánláskor tehát kérem mérlegelje, hogy a honlap melyik (kovácsoltvas, vagy kovácsoltvas-elemek) lapra illik leginkább! A feltételekkel nem egyező ajánlás elutasításra kerül!

A kovácsoltvas lapon elsősorban a kovácsoltvas iparművészeti jelentőségét, a valódi kovácsoltvas szépségét, a vas művészi megmunkálását, a díszműkovácsok munkáját szeretném hangsúlyozni. Ezért a céges dobozokban kizárólag az alábbi cégek, vállalkozások, termékgyártók és -forgalmazók weboldalai szerepelhetnek:

- A klasszikus, kézműves kovácsoltvas termékek (* leírás az oldal alján) készítőinek, forgalmazóinak weboldala, tehát kovácsmesterek, díszműkovácsok és azok vállalkozásainak honlapjai - amennyiben a tevékenységről megfelelő információ van elhelyezve a honlapon! 
- Iparművészi szinten készülő termékek gyártóinak, illetve iparművészek, tervezők, restaurátorok honlapjai. (Lakberendezők, iparművészek, restaurátorok esetében a honlapon szerepelnie kell kovácsoltvas munkáknak, referenciáknak, leírásnak).
- Kovácsoltvas termékeket (pl. kerítés, korlát, előtető, stb.), lakberendezési és dísztárgyakat (pl. ágy, szék, polc, asztal, térelválasztó, gyertyatartó, stb.) forgalmazó lakberendezési boltok, webáruházak, vagy tervező(k) üzlete.
- Fegyverkovácsok honlapjai.

A kovácsoltvas-elemek lapon sokkal inkább a kovácsolt elemek (** leírás az oldal alján) forgalmazása, felhasználása dominál. Tehát a céges dobozokban ezen a lapon a céges dobozokban az alábbi cégek, vállalkozások, termékgyártók és -forgalmazók weboldalai szerepelhetnek:

- Kovácsoltvas elemek (sorozat)gyártásával, forgalmazásával, behozatalával, nagykereskedelmével foglalkoznak.
- Kovácsoltvas elemek felhasználásával terveznek, készítenek - akár egyedi - kovácsoltvas, kovácsoltvas jellegű termékeket, lakberendezési és dísztárgyakat. (Tehát ahol a munka során nem valósul meg teljes mértékben a hagyományos értelemben vett kézi kovácsolás.)
- Lakatosipari cégek, vállalkozások kiszolgálói, tehát pl. kaputechnikai cégek, amelyek elemeket is forgalmaznak.
- Olyan üzletet, vagy webáruházat üzemeltetnek melyben (akár más termékek mellett) kovácsoltvas elemeket forgalmaznak.

A mindkét lapon való megjelenés szigorúan korlátozott és csak akkor lehetséges, ha a honlapon minden információ megvan mindkét lapra való felkerüléshez és a két téma azonos jelentőséggel szerepel a honlapon.

MÁS LAP.HU OLDALAK ÁLTAL FELDOLGOZOTT TÉMÁK:

A kovácsoltvas lap témakörével kapcsolatban több, önálló, a témához szorosan kapcsolódó lap.hu oldal létezik, melyek egy-egy rokon témát részletesen feldolgoznak. Mivel a lap.hu oldalak között korlátozva van az átfedés mértéke, a rokon lapok esetén erre különösen figyelni kell. Ilyen rokon oldalak pl. (a teljesség igénye nélkül) a lakatos, a kaputechnika, a fémműves, a fémbútor, a lakberendezés, és az iparművészet lapok.

Azokat a weboldalakat, amelyek (leginkább, vagy kizárólag) a felsorolt (és egyéb) rokon témájú lapokra illenek, nem, vagy csak erősen korlátozott mértékben tudom elhelyezni a lapokon, mert nem lehetséges más startlap aloldalak tartalmának átvétele.

Kérem az ajánlás elküldésekor mérlegelje, hogy az ajánlani kívánt honlap melyik lapra illik leginkább!

WEBÁRUHÁZAK, INTERNETES ÉRTÉKESÍTÉST FOLYTATÓ CÉGEK

A fogyasztóvédelmi törvények érvényesülését támogatva, elkészítettem a felkerülési feltételeket az internetes értékesítést is folytató cégek számára. Kérem itt tájékozódjon, hogy milyen feltételeknek kell megfelelnie az ajánlott oldalnak ahhoz, hogy felkerülhessen a lapra!

ÁLTALÁNOS FELTÉTELEK MINDKÉT LAPRA:

- Alapvető feltétel, hogy az ajánlott honlap kifogástalanul működjön, folyamatosan elérhető, befejezett, és zavaró reklámoktól mentes legyen (vonatkozik ez a Google, Etarget (stb.) reklámok futtatására fenntartott oldalakra is). A csak részben a témával foglalkozó weboldalak azon része linkelhető be, amelyik kifejezetten az adott lap témájára illő.

- A cikkeket tartalmazó dobozokban csak a doboz nevéhez szorosan kapcsolódó cikkeket, írásokat lehet elhelyezni. Céges, szolgáltatásos weboldalak, PR cikkek, saját termék, szolgáltatás köré felépülő cikkek ezekben a dobozokban nem szerepelhetnek.

- Cégadatbázisok, linkgyűjtemények nem szerepelhetnek a lapon. A cégek saját weboldalaikkal lehetnek jelen. Üzlethálózatok esetén egyértelműen tükrözni kell a honlapnak, hogy nem cégadatbázisról van szó, és fel kell tüntetni a honlap tulajdonosának (cég)nevét, telephelyét.

- Kovácsoltvas termékeket gyártó és/vagy forgalmazó cégek esetén az ajánlott honlapon kérem feltüntetni a cég, vagy vállalkozó nevét (fantázianév NEM egyenlő a cégnévvel)! Üzletek (webáruház kivétel!) esetén, amennyiben az adott honlapon szerepel a bolt, áruház neve - azt elfogadom.

- Mivel a lapokon található cégek területi alapon vannak csoportosítva a felkerülés további feltétele, hogy a honlapon megtalálható legyen a cég olyan elérhetősége (település, vezetékes telefonszám, Budapest esetén kerület is), ami alapján a kategóriába való besorolást hitelesen el tudom végezni. Ennek hiányában a weboldalt akkor sem tudom felvenni, ha egyébként minden más feltételnek megfelel. Amennyiben a területi besorolást szolgáló elérhetőséget ellenőrzés során nem találom a weboldalon, a honlapot - értesítés nélkül - törlöm a lapokról!

- A lapokon minden cég számára 1 kategóriában, azaz 1 db weboldallal van lehetőség szerepelni a linkek között! Vonatkozik ez arra az esetre is, ha egy cégnek több domain név van a birtokában! A többszörös ajánlások indoklás nélkül elutasításra kerülnek, illetve ha ellenőrzés során azonos cégadatokat találok, értesítés nélkül törlöm a cég valamennyi weboldalát a lapokról!

Andrea (szerkesztő)

 

* A valódi kovácsoltvas termékek kézi erővel készülnek, 1000 Celsius fok fölé hevített vas végső formáját a kovácsmester kalapácsütéseinek hatására nyeri el. Az anyagot teljes felületében átkovácsolják, hevítik és megmunkálják A tűzikovácsolás során a vas elveszíti ridegségét, egyenetlenné válik a felülete. Az egyes elemek összeillesztése is kisipari módszerekkel történik, a részegységeket kalapácsolással történő összeforrasztással, a rögzítéseket pedig csak bilinccsel vagy szegeccsel oldják meg. Teljes, valódi kézműves munka.

** Kovácsoltvas-elemekből készült termék esetén az egyedi darabok is félkész elemekből készülnek. A félkész elemek jól kidolgozott rendszerben illeszkednek egymáshoz. Választékuk rendkívül bőséges, melyekből terjedelmes termékek is készülhetnek - alapvető fémmegmunkáló szerszámok és elektromos hegesztőkészülék használatával. A nagyüzemi keretek között öntött, húzott, hengerelt, majd összehegesztett elemek csak hasonlítanak az eredetihez, tehát kovácsoltvas, kovácsolás nélkül.

A honlap teljes tartalma a szerzők tulajdona. Az oldalakon található leírások, képek felhasználása más oldalak médiaajánlatához, nem megengedett. A felsorolt lap.hu oldalakon szereplő, a hirdetési lehetőséget bemutató bannerképek másolása, más oldalakon való közzététele nem megengedett.