AKCIÓK:
REFERENCIÁK:
MOST KÉSZÜL:
LINKAJÁNLÁSI FELTÉTELEK:
Néhány lap.hu oldalunk linkaján- lási feltételét tudják megtekinteni:
LINKAJÁNLÁS FELTÉTELEI >

Itt találhatók az internetes érté- kesítéssel (is) foglalkozó cégek számára összeállított tudnivalók:
WEBÁRUHÁZI FELTÉTELEK >

LAKBERENDEZÉS lap linkajánlási feltételei

Kérem olvassa el a honlapok felvételével kapcsolatos tudnivalókat mielőtt elküldi ajánlását (ez a weboldal a lakberendezés lapra történő linkajánlás során és a lapról is elérhető)!

A feltételekkel nem egyező ajánlás elutasításra kerül, ennek az oldalnak a belinkelésével.

BÚTORÜZLETEK, -SZALONOK kategória:

A bútorok kategória az egyik legnagyobb lapszámmal rendelkező témakör a lakberendezés témáján belül. Ezért a lakberendezés lapon ezekben a kategóriákban szám szerint korlátozott a megjelenés.

[-bútorüzletek Budapesten-] alkategória: Kerületenként mindössze 2 db weboldal lehet jelen! 

[-bútorüzletek megyénként-] alkategória: Megyénként mindössze 2 db weboldal lehet jelen!

[-üzlethálózat, v. több üzlet-] alkategória: Összesen 30 db weboldal lehet jelen! 

A korlátozás miatt csakis az alábbi feltételnek megfelelő honlap kerülhet fel!

- A weboldal csak reklámmentes webtárhelyen üzemelhet.
- A weboldalon esetleg elhelyezett (esztétikus) hirdetéses tartalom nem lehet zavaró mennyiségű, és/vagy aránytalanul sok az egyéb tartalom mellett.
- A weboldalnak helyiségenként (nem berendezési tárgyanként, vagy márkanevenként) kategorizálva kell tartalmazni a termékeket, szolgáltatásokat. 
- A lakás lehető legtöbb területéről rendelkezzen információval! Tehát helyiségek szerint (előszoba, konyha, étkező, nappali, szoba, hálószoba, fürdőszoba, gyermekszoba, dolgozószoba) minél több, de minimum 5 kategóriával kell rendelkeznie, amibe a gardrób és a kertibútor nem tartozik bele! Azok az oldalak, amelyek ennél kevesebb élettér lakberendezését ölelik fel, csak a témának megfelelő önálló lap(ok)ra kerülhetnek.
- A weboldalon szerepelnie kell a cég minden alapvetően elvárható elérhetőségének: cégnév (cégforma megadásával), telefonszám, email cím, és amennyiben tevékenység szerint indokolt, nyitvatartási idő is. A kapcsolattartó űrlap nem elegendő a kapcsolattartáshoz, tehát ezt nem veszem figyelembe!
- A zenét tartalmazó weboldalakon a hang (jól látható helyen) kikapcsolható legyen!

Amennyiben egy fennlévő honlapnál relevánsabb témájú, gazdagabb tartalmú, informatívabb, könnyebben átlátható felépítésű, több feltételnek megfelelő, stb. ajánlás érkezik, úgy a fennlévő weboldal le lesz cserélve az újonnan ajánlott weboldalra!

Mit nézek meg ilyen esetben? Elsősorban azt, hogy az alapvető elvárásokon kívül milyen, és mennyi plusz szolgáltatással rendelkezik a weboldal, illetve a cég. Ilyenek pl. a lakberendezési tanácsadás, egyéb szaktanácsadás, lakberendezővel történő együttműködés, helyszíni felmérés, házhozszállítás, beszerelés, látványterv készítés, hitellehetőség kínálata, garancia a termékekre, térkép az elérhetőségről, skype kapcsolatfelvételi lehetőség, kék szám, zöld szám, visszahívási lehetőség kérése, stb. Előnyt élveznek azok a weboldalak, amelyek több szempontnak felelnek meg.

Ha még ezek mellett is választani kell két weboldal között, figyelembe veszem, hogy az oldalon mennyire könnyen hozzáférhetők az információk. Hátrányba kerülnek pl. azok a weboldalak, amelyeken olyan flash animáció gátolja a könnyű informálódást, ami nem léphető át, illetve ahol csak hosszú flash animációk végignézésével töltődik be a menüpontok tartalma. Előnyt élveznek a saját domain névvel rendelkező cégek weboldalai.

További, általános feltételek lsd az oldal alján >>

BÚTOROK, KISBÚTOROK [webáruházak] kategória:

A fenti feltételek mellett (a kategorizálási szempontok kivételével) a webáruházak esetén életbe lép az Internetes kereskedelem során előírt, és elvárható szolgáltatások, információk elhelyezése. A weboldalnak tartalmaznia kell a webáruház kezelését (regisztráció, belépés, vásárlás menete), tájékoztatni kell az érdeklődőt a kiszállítás idejéről, menetéről, illetve szállítási díjakról, egyéb feltételekről, lehetséges fizetési módokról. További fontos szempontok: tájékoztatás az adatkezelésről, a vásárlástól való elállásról, és a garanciáról. Az információk könnyen elérhető helyen szerepeljenek! Elutasításra kerülnek azok az oldalak, amelyeken csak, (vagy jellemzően) olyan termékek szerepelnek, amit más lapok feldolgoznak. Előnyt élveznek a szélesebb termékkínálattal rendelkező oldalak. A kategóriában összesen 30 db weboldal lehet jelen!

LAKBERENDEZÉSI KIEGÉSZÍTŐK [webáruházak] kategória:

Az előző webáruházas kategórián kívül további szempont, hogy az oldal ne kizárólag (vagy túlnyomórészt) kifejezetten ajándéktárgyakat tartalmazzon, mert ezt a témakört az ajándék lap dolgozza fel. Itt is elutasításra kerülnek azok az oldalak, amelyeken csak (vagy jellemzően) olyan termékek szerepelnek, amit más lapok feldolgoznak. A kategóriában összesen 30 db weboldal lehet jelen!

Kiegészítés! A lap átalakítása óta eltelt időben az alábbi problémával találkoztam: néhányan nem értik, hogy a kiegészítők között miért nem szerepelhet termékük, amikor az illik a lapra, és az egyéb feltételeknek is megfelel.

Mivel a lapon kevés céges weboldal szerepelhet, azt a pár oldalt úgy szeretném összeválogatni, hogy az adott weboldal ne csak egy szűkebb témakört (csak kép, csak lámpa, csak függöny, csak poszter, stb.) érintsen, hanem jellemzően több élettér berendezéséhez nyújtson segítséget, illetve több kategóriájú terméket is tartalmazzon! Emellett azok a weboldalak melyeken csakis olyan termék található, amit más lap.hu oldal dolgoz fel, csakis arra az önálló lapra kerülhetnek. Pl. a csak tapétát forgalmazó cég honlapja a tapéta lapra, a csak poszterekkel foglalkozó weboldalak a poszter lapra, stb. 

ÜZLETKÖZPONTOK kategória:

A kategóriában kizárólag (az egyéb linkajánlási feltételeknek megfelelő) Lakberendezési Üzletközpontok szerepelhetnek. Ebben a boxban nincs lehetőség bútorüzletek, szalonok elhelyezésére. A kategóriában összesen 20 db weboldal lehet jelen!

MÁS LAP.HU OLDALAK ÁLTAL FELDOLGOZOTT TÉMÁK:

Azok a honlapok, amelyeken (jellemzően, vagy kizárólag) olyan tartalom található, amit más lap.hu oldal(ak) feldolgoz(nak), akkor sem kerülhetnek fel a lakberendezés lapra, ha egyébként minden más szempontnak megfelelnek, amiért megértésüket kérem! Ezek a lap.hu oldalak el vannak helyezve a lakberendezés lapon, így a fel nem vett weboldal a közvetlen linken keresztül elérhető lesz.

ÁLTALÁNOS FELTÉTELEK:

- Alapvető feltétel, hogy az ajánlott honlap kifogástalanul működjön, folyamatosan elérhető, befejezett legyen. 

A fogyasztóvédelmi törvények érvényesülését támogatva, elkészítettem a felkerülési feltételeket az internetes értékesítést is folytató cégek számára. Kérem itt tájékozódjon, hogy milyen feltételeknek kell megfelelnie egy webáruháznak ahhoz, hogy felkerülhessen a lapra!

- A [cikkek] jelzéssel ellátott dobozokban csak a doboz nevéhez szorosan kapcsolódó cikkeket, írásokat lehet elhelyezni. Céges, szolgáltatásos weboldalak, PR cikkek, saját termék, szolgáltatás köré felépülő cikkek ezekben a dobozokban nem szerepelhetnek.

- Cégadatbázisok, linkgyűjtemények nem szerepelhetnek a lapon. A cégek saját weboldalaikkal lehetnek jelen. 

- A lapon minden cég számára 1 kategóriában, azaz 1 db weboldallal van lehetőség szerepelni a linkek között! Vonatkozik ez arra az esetre is, ha egy cégnek több domain név van a birtokában! A többszörös ajánlások indoklás nélkül elutasításra kerülnek, illetve ha ellenőrzés során azonos cégadatokat találok, értesítés nélkül törlöm a cég valamennyi weboldalát a lapról!

- A Sanoma Budapest Zrt.-vel fennálló szerződésem értelmében szeretnék ezúton is tájékoztatni mindenkit, hogy "a link helye a katalógusban bármikor megváltozhat vagy megszűnhet, és nem tény, hogy a honlap szerepel a lakberendezés lapon". Erről hivatalos forrásból az alábbi oldalon tájékozódhat: http://www.startlap.hu/support/aszerzodes.php 

- Abban az esetben, amikor a lakberendezés lapon már fennlévő honlap(ok)nál (a fentebb felsorolt szempontok szerint) relevánsabb linkajánlás érkezik, úgy a korábban felvett weboldal a tulajdonos értesítése nélkül törlésre kerülhet.

- Amennyiben a lakberendezés lap  - a fent említett szabályok ellenére is - nagyobb átfedést mutat más lap.hu oldalakkal, fenntartom a lehetőséget, hogy a felkerülés kritériumait tovább növeljem.

A linkajánlás a felsorolt feltételek elfogadásával küldhető el!

Horváthné, Andrea (szerkesztő)


A honlap teljes tartalma a szerzők tulajdona. Az oldalakon található leírások, képek felhasználása más oldalak médiaajánlatához, nem megengedett. A felsorolt lap.hu oldalakon szereplő, a hirdetési lehetőséget bemutató bannerképek másolása, más oldalakon való közzététele nem megengedett.